четвъртък, 27 март 2008 г.

ГРИЖАТА ЗА ДЕЦАТА




Грижата за децата – Основна грижа
за Ротари Клуб – Пирдоп



„...Ако до всяко добро същество,
застане поне още едно...
Тогава, тогава,
предвиждам такъв живот,
че само си викам: Дано!
Тогава престава да те е страх,
и от страха те е срам.
Щом има някой със теб,
с мен и със тях
щом няма никой сам...”



Ротари Клуб Пирдоп стартира своята нова инициатива за изграждане на Защитен дом за деца, лишени от родителски грижи и пребивавали в домове, след навършване на 18 години.
Основната цел на проекта е да осигурят дом и по-добър живот на българските деца.

Цялостната дейност на Клуба е насочена в грижа за децата. Първоначално започнала с грижа за отделни деца от района на Средногорието, нуждаещи се от лечение, страдащи от различни тежки болести, преминала в мащабен проект за всички деца, изграждайки парк за тях със спортни площадки и разнообразни кътове за всички възрасти, днес вече преминава границите на Средногорието и насочва своите грижи към изоставените деца от дома в гр. Панагюрище, които, навършвайки 18 години се озовават на улицата - с празни ръце и тъжни очи, с по една овехтяла връхна дреха.

В момента в гр. Златица е нает апартамент, в който са настанени две момчета – Боби и Иван. Очаква се да пристигнат още две.
Идеята на Ротари Клуб Пирдоп е след време да бъде наета и обзаведена къща за целта, за да може дейността да се развива и да бъде осигурен дом на повече деца.

Няма коментари: